Jazz al pati

Dies: del 27 al 30 de maig de 2021

Reserva d'entrades: en aquest enllaç

Després de l’aturada obligada per la pandèmia del COVID, aquest any es reprèn la 4a edició de Jazz al Pati.

L’organització de la mostra es va comprometre amb les escoles col·laboradores a tornar a programar els concerts previstos en l’edició de 2020. Així doncs, es manté el Conservatori Superior de les Illes Balears com a escola convidada, a més dels centres col·laboradors habituals, ESMUC, Liceu i Taller de Músics.

El divendres 28 de maig inaugurarà la mostra Auidó Quintet que és el grup que vindrà de les Illes i és un quintet de hard bop amb un nivell interpretatiu altíssim. Clourà el concert el BULBS (Carles Medina Quintet), un quintet liderat pel saxo mallorquí resident a Barcelona que dona nom al grup.

El dissabte 29 de maig es tancarà la mostra amb un concert del duet Santacana & Abad Duet, dos músics que ja van participar en la primera edició de la mostra donant mostres del seu gran talent i del Sandra Rodríguez Group del Liceu, un grup que proposa una fusió de jazz flamenc extremadament interessant.

El dijous 27 a manera d’introducció es realitzarà un concert familiar a càrrec del grup de dixieland Apocadixie Cotton Pickers i posteriorment, un espectacle literari musical de producció pròpia ideat per la Biblioteca Margarida de Montferrat i l’Escola Municipal de Música de Balaguer anomenat “Jazz Llegit”.

El diumenge 30, inclòs en el marc del cicle Assolellats, el grup de teatre En clau de clown estrenarà l’espectacle “La bruixa del jazz” per a infants a partir de 4 anys.

Els espectacles es duran a terme al pati dels antics escolapis, amb totes les mesures COVID necessàries. L’aforament serà reduït i caldrà reservar les entrades amb anticipació, tot i amb això, està previst que aquestes actuacions es transmetin en streaming per poder gaudir-les des de casa.

- Programa Jazz llegit (27-05-2021 20:00h)

Cartell

Cartell

Sandra Rodríguez Group (Liceu)
Sandra Rodríguez és una cantant i intèrpret mataronina, amb una llarga experiència en festivals i sales d’arreu de la península. Durant els anys de formació al Conservatori del Liceu i amb el seu grup Barreiro Project, ha compartit escenari amb Maceo Parker. Amb la banda Big Menú ha acompanyat a l’artista britànic Zalon, productor i corista de la cantant Amy Winehouse. La cantant és una amant de la música negra; les seves influències són el resultat d’una mescla entre el soul, el jazz, el funk i el r&b. Tots ells conformen l’imaginari artístic d’aquesta interessant intèrpret. El grup està format per: Rodrigo Hernández, Lluis Borrell, Andoni Narváez, Kevin Díaz i Sandra Rodríguez.

Santacana & Abad Duet (ESMUC)
Saxo alto i piano. La complicitat d’aquests músics que comparteixen projectes musicals de fa temps, aporta una càlida sonoritat a aquesta formació.
El so cru i límpid, sense baix ni bateria, els permet alliberar-se tan rítmicament com harmònica i aventurar-se en noves regions sonores dins la improvisació.
El seu repertori flueix per composicions pròpies, passant per estàndards de jazz o música catalana.
Actualment Alba Careta és una de les intèrprets amb més projecció del nostre panorama jazzístic.

Auidò Quintet (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears)
Auidò Quintet és una banda formada a principis de 2020, amb motiu del concurs de combos del Conservatori Superior de les Illes Balears. L’objectiu de la banda és aprofundir en el repertori del gran Wayne Shorter, però amb la peculiaritat sonora que ofereix aquesta formació amb dos saxos tenors. En el seu repertori, però, també hi inclouen peces d’altres grans de la història del jazz.
Els membres del quintet son: Pascual Carpena (bateria), Joan Roca (contrabaix), Javier González (guitarra), Miquel Àngel Rigo (saxo tenor) y Nacho Tomillo (saxo tenor).

BULBS (Carles Medina Quintet) (Taller de Músics)
És un projecte nascut de la connexió musical de 5 amics que es coneixen estudiant al Taller de Músics de Barcelona. Amb influències que van des del jazz fins a la música pop, passant pel folk americà i per tot tipus de músiques tradicionals, i procurant aprofundir en la personalitat de cada un, BULBS és un grup de música original on les cançons són l'excusa per cercar textures i atmosferes sonores que beguin del moment i transportin als oients a tot tipus de paisatges sonors.
El grup son: Carles Medina (saxo tenor), Carles Guilera i Ernest Pipó (guitarres), Tomàs Pujol (baix) i Joan Torné (bateria)

Apocadixie Cotton Pickers
“Els orígens del Jazz” és un concert, on s’explica com s’inicia el Jazz a Nova Orleans, tot passant pels diferents estils musicals (espirituals i cançons de treball, blues, ragtime, …) i les diferents realitats socials i culturals d’aquella ciutat.
El concert es du a terme en forma de conte adaptat al públic infantil.
S’hi podran sentir instruments com la tuba, el clarinet, el banjo i la trompeta, a més de la veu i la bateria.

Jazz Llegit (espectacle de producció pròpia)
La Biblioteca Margarida de Montferrat i l’Escola Municipal de Música de Balaguer proposen aquest espectacle en el que l’anecdotari dels grans mestres del jazz i la seva música comparteixen protagonisme.
L’actriu Gemma Castell i el seu company de professió ... narraran breus textos en prosa i en vers que relacionaran l’experiència viscuda per algunes de les figures més importants del jazz. Els acompanyaran un trio format per professors de l’escola que il·lustraran musicalment uns passatges, a voltes, desconeguts de la història de la música.