Llars d'infants municipals

Cuina pròpia

L'alimentació és sens dubte el més important i essencial en la vida dels infants des de que neixen i per les nostres llars és una prioritat absoluta que mengin de tot, que aprenguin a fer-ho correctament i que sigui un hàbit saludable. Li dediquem una gran importància a l’hora de menjar i per això disposem de cuina pròpia.

Les nostres llars disposen de cuina pròpia i cuinera que prepara diàriament i al moment tots els àpats que mengen els infants. Realitzem diàriament dos menús, un de triturat i un de sòlid. Els menús estan recomanats pel departament de pediatria del CAP de Balaguer.

El fet de tenir cuina pròpia i una persona qualificada al capdavant de la cuina ens permet poder fer menús especials per a aquells nens/es que sofreixin alguna al·lèrgia, intolerància, malaltia o simplement no es trobin bé. D'una bona nutrició, depèn en gran part el bon desenvolupament físic, psicològic i emocional dels infants, creixent així forts i sans en tots els aspectes.

L'objectiu és que aprenguin a menjar de tot, proporcionar-los una dieta equilibrada i variada, i que gaudeixin del moment del menjar, que ho visquin com un moment agradable i divertit. A més d'adquirir bons hàbits higiène i alimentaris que els acompanyaran per sempre. En tot moment es potencia l'autonomia del nen/a i es fomenta la socialització, ja que el menjador és un moment privilegiat de relació entre infants i educadors i dels nens entre si.