Benvinguts al portal web:
La Xemeneia Espai de Dansa Moviment i Creació

OFERTA FORMATIVA


SENSIBILITZACIÓ I INICIACIÓ A LA DANSA

SEINI I: P3 i P4 (1 hora setmanal)
SEINI II: P5 (2 hores setmanals)

Durant aquest cursos s’imparteixen programes de Sensibilització i Iniciació a la dansa en què es treballa a partir del l’aprenentatge significatiu, fent especial atenció a la diversitat, l’experimentació i la descoberta.

A través del joc desenvolupen la psicomotricitat, la coordinació, el ritme, i aprenen a expressar-se en el moviment, potenciant la creativitat i la naturalesa del moviment de cada infant.

 

NIVELL PRE-ELEMENTAL

1r i 2n de Primària (2 hores setmanals)

Cursos d’enllaç entre la primera etapa d’aprenentatge de la dansa i el Nivell Elemental en el què es continua treballant de manera lúdica i també s’hi introdueixen elements tècnics de Dansa que es requereixen en el Nivell Elemental: Dansa Clàssica, Dansa Contemporània, Jazz i Dansa Urbana.

Dansa

 

NIVELL ELEMENTAL

De 3r a 6è de Primària (2 o 3 hores setmanals)

Durant aquests 4 cursos es treballen els fonaments de la Dansa Clàssica, Moderna i Contemporània, Jazz i Dansa Urbana adquirint els continguts i coneixements necessaris, tant tècnics com creatius, per poder orientar l’alumnat cap al Grau Professional de Dansa.

Dansa

 

NIVELL PRE-PROFESSIONAL                     

De 1r a 4t d’ESO (mínim de 3 hores setmanals)

Des de La Xemeneia – EDMC pretenem que el nostre alumnat pugui aspirar als estudis professionals de dansa. En aquesta edat se’ls dóna les eines per a que així sigui o bé per a que continuïn la seva formació d’una manera més lúdica però no per això menys exigent.

Dansa

 

Dansa Clàssica
Sessions basades en el mètode Vaganova (rus) amb el què s’obté una tècnica clara i precisa i en el què es desenvolupen la coordinació, flexibilitat, elasticitat, ritme, agilitat, força, resistència, equilibri i eix corporal, sempre tenint en compte l’estructura anatòmica de cadascú i respectant el propi cos.

Dansa

 

Dansa Contemporània
Amb aquest treball, basat en la tècnica de José Limón, es desenvolupen la coordinació, força i elasticitat. En totes les sessions s’hi introdueix la pràctica de la improvisació per tal de desenvolupar la creativitat des del seu propi moviment.

Dansa

 

Dansa Jazz Broadway
Amb aquest estil de dansa nascut als anys cinquanta es prenen elements de la dansa clàssica, moderna, el claqué i els ritmes caribenys i en destaca el treball enèrgic i l’expressivitat del moviment. És un estil adient per a totes aquelles persones que cerquen quelcom diferent i actual. Amb aquest estil de Dansa Jazz ens endinsem a les coreografies dels grans musicals.

Dansa

 

Street Jazz
Aquest estil de Dansa Jazz rep les influències de la Dansa Urbana i el Funk en què es contrasta el moviment fluid amb moviments més forts i enèrgics, atrevits i suggerents.

Dansa

 

JOVES I ADULTS

De 16 anys endavant (1.5 hores a 3 hores setmanals)

Dansa Jazz i Moderna Contemporània
Ens introduïm en els conceptes bàsics de la dansa moderna i contemporània des de la relaxació i el plaer del moviment per l’espai. Dirigit a totes aquelles persones que volen endinsar-se al món de la dansa, oferint-los la possibilitat de conèixer i experimentar els beneficis corporals, sensitius i expressius de la dansa contemporània i moderna.

Dansa

 

Movement & Gim – Dansa  i Pilates (d’1 a 3 hores setmanals)
Adreçat a totes aquelles persones que d'una manera lúdica i divertida volen aprendre diferents tipus de dansa. MOVEMENT&GIMés un format de classe de condicionament físic que combina diferents tipus de ball amb interval i entrenament de resistència per a un entrenament rítmic de tot el cos. A més a més, través del mètode Pilates, ens centrem en la postura de la musculatura central que ajuda a l’equilibri del cos i que és essencial per a mantenir sana la columna vertebral.

Dansa

 

Balls de saló
Adreçat a totes aquelles persones que vulguin gaudir d'una activitat divertida en parella, aprenent diferents balls com txa-txa-txa, pas doble, foxtrot, swing, tango...

 

Salsa / Bachata
Per gaudir dels ritmes llatins en parella.