Museu de la Noguera

Exposició: Ossos

CartellExposició OSSOS
Què ens diuen els esquelets?

Dies: del 17 de juny al 30 d'agost
Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 19h. Diumenges i festius de 10 a 14h.
Lloc: Museu de la Noguera

Una mostra d'ARQUEOXARXA

La paleoantropologia és la ciència que estudia les restes humanes antigues. A partir de l'estudi dels esquelets recuperats en intervencions arqueològiques podem arribar a esbrinar moltes dades de la persona a la qual pertanyien aquells ossos. Quina edat tenia, si era home o dona, malalties que havia patit, fractures, i, amb les modernes tècniques de laboratori, podem saber la seva dieta o el seu lloc d'origen.

Com treballen els paleoantropòlegs? Ens ho desvetlla aquesta mostra que està produïda per ARQUEOXARXA, la Xarxa de Museus d'Arqueologia de Catalunya a la qual està adherit el Museu de la Noguera.

Aquesta exposició coincideix temporalment amb l'excavació arqueològica que es farà a la maqbara (cementiri) del Pla d'Almatà entre el 6 i el 18 de juliol, on s'estan documentant diverses tombes del segle XI que contenen les restes dels habitants de l'antiga ciutat de Balaguer. L'excavació del Pla d'Almatà està dirigida per la dra. Helena Kirchner i al capdavant de la maqbara hi treballa la paleoantropòloga Júlia Olivé. Complementen la direcció del projecte les arqueòlogues del Museu de la Noguera Eva Solanes, Carme Alòs, Carme Brusau i la dra. Marta Monjo.