Museu de la Noguera

Exposició 'La Noguera terra mística, 432'

Dies: del 10 de juny al 18 de setembre de 2022

Lloc: Sala d'exposicions temporals del Museu de la Noguera

432 és el nombre exacte d'esglésies que estan inventariades a la comarca de la Noguera. D'aquestes un gran nombre d'elles son ermites perdudes enmig de camps o muntanyes, algunes abandonades i altres que conserven la devoció popular en forma d'aplecs, goigs, histories o llegendes al seu voltant. El diferents confinaments de la població entre 2020 i 2021 van fer que molts noguerencs descobrissin aquest patrimoni perdut o desconegut en sortir a passejar dins els límits territorials propis.

Perquè però aquesta abundància de petits temples disseminats arreu del nostre paisatge? L'exposició vol donar resposta a aquesta pregunta i posar en valor un patrimoni sovint abandonat i molt desconegut.

El projecte "La Noguera terra mística, 432" ha estat desenvolupat des del Museu de la Noguera amb els alumnes de 4art d'ESO de l'Escola Pia de Balaguer, que han treballat en les fases de recerca i producció de la mostra amb l'objectiu d'aprendre la feina dels museus i els museòlegs i museògrafs i a l'hora valors com la protecció del nostre patrimoni.

La Pertussa