Biblioteca Margarida de Montferrat

Contes per a adults: 'Los jardines de Dionisio'

Sandra RossiDia: dimecres 19 de febrer de 2020

Hora: 20.00h

Lloc: Biblioteca Margarida de Montferrat

Espectacle per a públic adult "Los jardines de Dionisio" a càrrec de Sandra Rossi, acompanyat d'una degustació de vi del Monestir de les Avellanes.

Un dia sona el telèfon:
-"Hola Sandra oi que tu tens un espectacle per a adults al voltant del vi?"
-"No, no en tinc cap"
- "Sí, un dia vas explicar El tast de Roald Dahl"
- "Ah una vegada, fa temps. Sempre vaig voler recuperar aquest conte però no he trobat el moment. "
- "No t'agradaria recuperar-lo? L'explicaries d'aquí a un any. "
De vegades no trobem el moment i altres vegades el moment ens troba. La llavor de "Los jardines de Dionisio" ja estava plantada.

A partir d'aquest moment Sandra Rossi comença a explorar el món del vi en els seus diferents aspectes. Amb el pas de les estacions el cep va anar creixent i de la idea inicial li van créixer fulles i, un any després, en temps de verema, va donar el fruit esperat.
Amb les experiències personals de cerca com a eix de l'espectacle i sempre acompanyada de la mà de Dionís, -el déu grec del vi-, la Sandra ens explica les seves inquietuds, les seves vivències, les seves sorpreses i retrobaments. També ens introdueix en els orígens mitològics de el vi, en el peculiar naixement del déu Dionís i dels avatars que el van portar a escampar pel mediterrani el cultiu de la vinya perquè la humanitat pogués gaudir d'aquesta beguda portentosa.

Encara que ella no ho sabia, l'alè de l'indòmit déu, la va acompanyar des de la seva Buenos Aires natal fins a les terres del Penedès, on, envoltada de vinyes va desenvolupar el seu ofici de contadora d'històries. Va trasplantar el seu cor i va arrelar en ple jardí de Dionís.
És en aquest jardí, que ja abasta tot el món, on es desenvolupa l'espectacle, des de la mítica Grècia a Sicília i des de la falda dels Andes fins al Penedès.

També ens explica la història d'un jove sicilià, que decideix deixar la seva terra per evitar la guerra i arribar a l'Argentina, compartint tot, vins i alegries amb la gent que es troba pel camí.
O la de Richard Pratt, un famós gourmet anglès, un amant de la bona taula, dels vins caríssims i les apostes, que veurà el seu pervers pla desmantellat d'una manera totalment inesperada.

Un trajecte pels vaivens de la vida imbuïts de l'esperit del déu donador de el vi i l'embriaguesa.
Per cinquè any consecutiu, la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. Aquest projecte que uneix la cultura del vi amb la cultura pròpiament dita, pretén dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d'oferir serveis de qualitat. Per aquest motiu la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer ha programat tota una sèrie d'activitats on la cultura i el vi són els principals protagonistes.