Festes del Sant Crist - Festa Major

Festes del Sant Crist

Dies: 5, 8, 9, 10, 11, 12 i 13 de novembre de 2022

Més informació: festamajor.balaguer.cat


PROGRAMA DE FESTES

 

Dissabte, dia 5 de novembre

22.30 h GRAN CONCERT d’ANTONIO OROZCO amb la gira AviónicaTour, al pavelló Inpacsa. Preu: 30 euros. Obertura de portes a les 20.30 h. Venda d’entrades a www.antoniorozco.com.

 

Dimarts, dia 8 de novembre

09.30 hTradicional OFRENA FLORAL de totes les nenes i nens de la ciutat. Trobada a la plaça del Mercadal amb les escoles i recorregut fins al Santuari, acompanyats pels GEGANTS DE BALAGUER i la xaranga ESTRELLA BAND. També acompanyarà el recorregut la cercavila LA SALSAVILA, amb la Companyia LA SAL DELS MARS.

11.00 h BALLADA DE GEGANTS amb la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER  i ANIMACIÓ INFANTIL amb la Companyia LA SAL DELS MARS i l’espectacle LA FESTA XAXIPIRULI, a l’esplanada del Sant Crist.

11.45 h OFRENA FLORAL de la Gent Gran.

12.00 h REPIC GENERAL DE CAMPANES anunciant l’inici de la Festa Major.

19.00 h PRESENTACIÓ del llibre: TU, VALLVERDÚ. ENTREVISTA A UNA VIDA, de Francesc Canosa, a  la sala d’actes de la Paeria de Balaguer.

20.30 h PREGÓ DE FESTES a càrrec de la Sra. ANNA ARAN i SOLÉ, metgessa de família i comunitària. Directora general del Consorci del Parc Sanitari Taulí, a la sala d’actes de la casa de la Paeria.

 

Dimecres, dia 9 de novembre

10.15 h Sortida des de la casa de la Paeria de la CORPORACIÓ MUNICIPAL cap al Reial Santuari – Basílica del Sant Crist per assistir a la Missa Solemne, acompanyats per la COBLA SELVATANA i els GEGANTS DE BALAGUER.

11.00 h MISSA SOLEMNE presidida per Mons. Joan – Enric Vives, arquebisbe i bisbe diocesà, al Reial Santuari – Basílica del Sant Crist.

12.00 h fins a les 15.00 h VERMUT POPULAR DE FESTA MAJOR, a la plaça del Mercadal.

12.30 h TROBADA AMB  LES AUTORITATS I ELS GEGANTS DE BALAGUER a la plaça de Sant Salvador. Recorregut fins a la plaça del Mercadal i BALLADA DE L’HARPIA i posterior BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS, acompanyats per la COBLA SELVATANA, al mig de la plaça.

13.15 h BALLADA DE SARDANES amb la COBLA SELVATANA, a la plaça del Mercadal.

17.00 h CONCERT DE FESTA MAJOR a la RESIDÈNCIA GERIÀTRICA COMTES D’URGELL, amb el duet  BANDA SONORA. Acte exclusiu per als residents.

17.30 h CINEMA INFANTIL EN CATALÀ CINC, amb la projecció de la pel·lícula TADEU JONES I LA TAULA MARAGDA, al cinema Balaguer. Preu entrada especial: 2 euros.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. A les 17.00 h obertura de portes del pavelló.

19.30 h BALL DE TARDA - NIT amb l’ORQUESTRA SELVATANA, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. Hi haurà cadires a disposició dels assistents.

 

Dijous, dia 10 de novembre

11.00 h MISSA I REPRESENTACIÓ DE  L’ARRIBADA DEL SANT CRIST A BALAGUER, a càrrec de les Germanes Clarisses de la ciutat, al Reial Santuari- Basílica del Sant Crist.

11.00 h JOC DE PISTES per als infants i famílies ELS TRESORS PERDUTS, amb sortida des de l’Oficina de Turisme, situada a la plaça dels Comtes d’Urgell, 5.
Es realitzarà una gimcana amb monitors acompanyants que aniran explicant els diferents monuments o llocs d’interès que amaguen els diferents tresors.
A tots els participants que l’acabin se’ls lliurarà un diploma i un obsequi.

12.00 h VINE A FER EL TEU CAVALLET. Taller de manualitats, a càrrec de la COLLA GEGANTERA I GRALLERA de Balaguer amb la col·laboració de l’artesana Cristina Colilles,  a la plaça del Mercadal.

12.30 h BALLADA DE SARDANES amb la cobla MONTGRINS a la plaça del Mercadal.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA MONTGRINS, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. A les 17.00 h obertura de portes del pavelló.

18.00 h MUSICAL INFANTIL: DESCONTROL MPARENTAL, amb el grup musical XIULA, al Teatre Municipal.
Preu: 10 euros (els menors de dotze anys, 5 euros).
Venda d’entrades: www.entradesteatre.balaguer.cat, a l’Oficina de Turisme de Balaguer o a la taquilla del teatre una hora abans de l’actuació.

19.30 h BALL DE TARDA – NIT  amb l’ORQUESTRA MONTGRINS, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. Hi haurà cadires a disposició dels assistents.

 

Divendres,  dia  11 de novembre

11.00 h SCAPE ROOM. VOLS RESOLDRE UN CRIM? Adreçat a noies i nois de 10 a 15 anys, al casal Lapallavacara. Els jugadors hauran de treballar en equip per descobrir el culpable d’un assassinat durant 90 minuts. Inscripcions: a www.joventut.balaguer.cat. Preu: 5 euros.

17.00 h CONCERT DE FESTA MAJOR A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA SANT DOMÈNEC, amb el duet  ALEA. Acte exclusiu per als residents.

17.00 h SCAPE ROOM. VOLS RESOLDRE UN CRIM? Adreçat a noies i nois de 16 a 25 anys, al casal Lapallavacara. Els jugadors hauran de treballar en equip per descobrir el culpable d’un assassinat durant 90 minuts. Inscripcions: a www.joventut.balaguer.cat. Preu: 5 euros.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA SANTA MARIA, amb el duet VORALMAR. Acte exclusiu per als residents.

20.30 h CICLE DE CINEMA GAUDÍ amb la projecció de la pel·lícula ALCARRÀS, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Preu: 4,5 euros. Venda d’entrades: 1 hora abans de l’inici de la projecció, al vestíbul de la casa de la Paeria.

21.00 h TEATRE amb l’obra A MI NO ME ESCRIBIÓ TENESSE WILLIAMS, de la Cia. ROBERTO G. ALONSO, a la Sala Mercantil. Més informació i venda d’entrades: www.salamercantil.cat.

00.00 h CONCERT JOVE amb els grups “ROBA ESTESA + PACHUCOS + Dj MONCHO” al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.

 

Dissabte, dia 12 de novembre

09.30 h fins a les 13.00 h XXXVè TORNEIG D’ESCACS MEMORIAL PIJUAN – FUNDACIÓ ESTEL, obert als escolars de Balaguer i jugadors del C.E. Balaguer, fins a 16 anys, a la sala polivalent de Lapallavacara. Ho organitza: Club d’Escacs Balaguer.

09.30 h SI VOLS ESMORZAR BÉ,  VINE A BALAGUER!  Tradicional esmorzar popular amb coca amb samfaina,cervesa i sucs de fruita, amenitzat pel grup SONS DE PONENT que posteriorment faran una cercavila pels carrers del centre històric. Lloc del repartiment: davant la casa de la Paeria.

10.30 h ELS NOSTRES GEGANTS I CAPGROSSOS VISITEN ELS PADRINS A LES RESIDÈNCIES! Faran una ballada a l’exterior de  les residències, en horaris convinguts. MATINAL DE CULTURA POPULAR, a la plaça dels Comtes d’Urgell.

11.00 h CUCANYES I JOCS TRADICIONALS per a la infància.

11.30 h INAUGURACIÓ de l’exposició COSTUMARI BALAGUERÍ. “FESTES, TRADICIONS I FOLKLORE”, al Museu de la Noguera.

12.00 h ESTRENA DE L’ESPECTACLE ÒRBITA. Producció pròpia de la Paeria de Balaguera càrrec del Col·lectiu Free’t, a la plaça dels Comtes d’Urgell. Proposta artística que utilitza l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu des d’un punt de vista contemporani i experimental.

13.00 h FINAL DEL CAMPIONAT DE BILLAR A TRES BANDES, organitzat per l’Associació de la Gent Gran de la Noguera, al casal de la Gent Gran de Balaguer.

13.30 h LLIURAMENT DEL PREMI ENCARNACIÓ VILÀ I ESCODA i dels premis d’escacs “Memorial Pijuan”, a la sala d’actes de la casa de la Paeria.

16.30 h SIMULTÀNIES D’ESCACS, a càrrec del GM Marc Narciso,  organitzades pel Club d’Escacs Balaguer, al vestíbul de la Paeria. Inscripcions al C.E. Balaguer.

17.00 h fins a les 19.00 h SEGUICI FESTIU amb la participació local dels BASTONERS DEL CASAL PERE III, LA COLLA GEGANTERA I GRALLERA, ELS DIABLES BÈSTIES FERÉSTEGUES  i, com a colla convidada, EL BALL DE VALENCIANS DE REUS . Amenitzat per la Cobla dels Ministrers de Tarragona, els Grallers els Carreter, els Grallers de Ponent, els Baladrers i  els Taverners, pels carrers  del centre històric de la ciutat. Sortida i arribada a la plaça del Mercadal.

18.00 h BALL DE LA GENT GRAN DE FESTA MAJOR, amb el grup musical MADISON GROUP, al casal de la Gent Gran .

20.30 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula EL CUARTO PASAJERO, d’Álex de la Iglesia, al cinema Balaguer,a la sala d’actes de la casa de la Paeria. Compra anticipada a:  www.circusa.com/ca/balaguer.

22.00 h TEATRE MUSICAL: FOREVER YOUNG produïda pel TRICICLE, al Teatre Municipal.
SUSPESA: per motius de malatia d'un dels actors de la companyia, Tricicle ha comunicat avui a les 18.00h al teatre la impossibilitat de fer la funció. Més informació: 973445194 (Oficina de Turisme)
Preu: 22 euros platea i 20 euros amfiteatre.
Venda d’entrades: www.entradesteatre.balaguer.cat, a l’oficina de Turisme de Balaguer o a la taquilla del teatre una hora abans de l’actuació.

00.00 h CONCERT  amb els grups  “ARIEL ROT & KIKO VENENO y AMIGOS  + BANDA NEON + Dj AGATHA PHER ” al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.

 

Diumenge, dia 13 de novembre

XLI CURSA DEL SANT CRIST

09.45 h Caminada popular.
Preu: 3 euros, esmorzar inclòs.
Sortida: des del Santuari del Sant Crist.

10.00 h Cursa de 5 i 10 km. Sortida des del Santuari del Sant Crist.
Curses infantils:
JOVES 1          550 METRES  (ANYS 2014-2015-2016)  plana
JOVES 2        1500 METRES (ANYS 2011-2012-2013)  plana
JOVES 3        2100 METRES (ANYS 2008-2009-2010) final amb pujada
El preu de la inscripció serà de 2€ amb dret a dorsal (obligatori per participar) i beguda.
Premi per als 3 primers classificats/ades.
La inscripció es pot fer a través de la web dels organitzadors: www.runners.cat o de l’empresa de cronometratge: www.iter5.cat
– El regal que es donarà als participants de la cursa d’adults és una samarreta tècnica esportiva.
Ho organitza: club Runner’s Balaguer.

11.30 h BALLADA DE GEGANTS I CAPGROSSOS per la ciutat amb la COLLA GEGANTERA I GRALLERA DE BALAGUER acompanyats per la XARANGA LA MOSCA NEGRA, d’Ascó. Sortida de la plaça del Mercadal i  arribada a la plaça dels Comtes d’Urgell (plaça del Museu).

12.00 h VERMUTEGEM PELS NOSTRES BARS DE LA PLAÇA DEL MERCADAL. Cada establiment oferirà un vermut especial de Festa Major a les seves terrasses.

12.00 h 60è CONCURS NACIONAL DE COLLES SARDANISTES TROFEU CIUTAT DE BALAGUER amb la COBLA MARICEL, a la plaça del Mercadal. La final de Balaguer.

17.30 h CONCERT DE FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA METROPOL, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta.A les 17.00 h obertura de portes del pavelló.

17.30 h CINEMA INFANTIL EN CATALÀ CINC, amb la projecció de la pel·lícula TADEU JONES I LA TAULA MARAGDA, al cinema Balaguer. Preu entrada especial: 2 euros.

18.00 h TEATRE amb l’obra A MI NO ME ESCRIBIÓ TENESSE WILLIAMS, de la Cia. ROBERTO G. ALONSO, a la Sala Mercantil. Més informació i venda d’entrades: www.salamercantil.cat.

19.30 h BALL LLARG DE TARDA amb l’ ORQUESTRA METROPOL, al pavelló Inpacsa. Entrada gratuïta. Hi haurà cadires a disposició dels assistents.

19.30 h CINEMA amb la projecció de la pel·lícula EL CUARTO PASAJERO, d’ Álex de la Iglesia, al cinema Balaguer, a la sala d’actes de la casa de la Paeria.
Compra anticipada a:  www.circusa.com/ca/balaguer.

21.00 h ESPECTACLE DE FOCS ARTIFICIALS PIROMUSICAL DEL SANT CRIST, a càrrec de la Pirotècnia Tomás. Un espectacle de llum i so propi que retrà tribut a grans figures desaparegudes recentment del panorama musical, com Núria Feliu, Pau Riba, Rafaella Carrà... entre altres i també d’altres grups que han actuat a la ciutat darrerament, com la Companyia Elèctrica Dharma o Roba Estesa. El castell de focs es dispararà des del marge del riu Segre, al parc de la Transsegre.

 

Durant els dies de la Festa Major podeu gaudir dels gegants i capgrossos que estaran al vestíbul de la casa de la Paeria  així com també de les tradicionals firetes instal·lades al darrere del pavelló Inpacsa,  i les “paradetes” de Festa Major, ubicades al carrer Noguera Pallaresa (al costat de l’estació de trens).

També, els dies de la Festa Major i fins al 27 de novembre, la sala d’exposicions L’Estudi 76
de la casa de la Paeria ofereix una mostra antològica dels artistes del grup L’Estudi 76, format per Marcel·lí  Bergé, Josep Maria Llobet, Ramon Gasol, Andrés Saiz i Víctor Pallarès.