Balaguer Capital de la Sardana 2022

Certamen de composició per tal d’escollir la sardana que portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022


La Paeria de Balaguer i l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 organitzen un certamen de composició de sardanes per tal d’escollir la sardana que portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Les raons de dur a terme aquesta modalitat de concurs són diverses, les quals van des de l’originalitat, a l’afany de descobrir nous talents i, fins i tot, a voler donar un protagonisme al públic que assistirà a la vetllada, en la qual es donarà a conèixer l’obra guanyadora. La data triada serà el 6 de gener de 2022, en el decurs del tradicional Concerts de Reis i que se celebra, cada any, al Teatre Municipal de Balaguer.

Abans, però, des d’avui, dia 6 d’agost, s’obre el termini per a la presentació de sardanes que finalitzarà el propvinent 29 d’octubre. Serà a partir de llavors que un jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i de reconeguda qualificació musical i/o artística, es reunirà per valorar el compliment de les bases dels originals i seleccionar les tres sardanes finalistes.

Aquestes tres composicions seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per una cobla a determinar, en el tradicional Concert de Reis, esmentat anteriorment. El jurat determinarà, llavors, la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents es podran delectar amb una mostra de sardanes d’autors o de temes balaguerins. El veredicte del jurat i el del públic, així com la identitat dels autors, es donarà a conèixer en finalitzar el concert.

El premi a la sardana guanyadora, a més de portar el nom de Balaguer Capital de la Sardana 2022 tindrà una dotació econòmica de 1.200 euros, la de les altres dues finalistes, serà de 300 euros i l’elegida pel públic, de 200 euros.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de la Paeria de Balaguer.

La comissió de música de l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

ELEGIDES LES TRES SARDANES FINALISTES DEL CONCURS PER ESCOLLIR LA SARDANA BALAGUER CAPITAL DE LA SARDANA 2022

El jurat del concurs Balaguer Capital de la Sardana 2022 es va reunir el passat dia 9 de desembre per seleccionar les tres sardanes finalistes. Després d'una llarga deliberació i havent fet constarprèviament l'alta qualitat musical de totes les composicions presentades, tant per la concepció i l'originalitat temàtica, com per la instrumentació i el sentit rítmic que invita a ballar-les, els membres de l'esmentat jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i de reconeguda qualificació musical i/o artística, van decidir que les sardanes finalistes serien les següents:

Carrer d'Avall (amb el lema: Madinat Balagî),

Glòria del castell Formós (amb el lema: Que visqui el castell, la sardana i la glòria de la seva gent),

Sardanes al Mercadal (amb el lema: Terra de comtes i sarraïns).

Les tres composicions finalistes seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per la Bellpuig Cobla en el tradicional Concert de Reis, que se celebrarà elproper dia 6 de gener, a les sis de la tarda, al Teatre Municipal de Balaguer. En el decurs del qual, el jurat determinarà la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents es podran delectar amb una mostra de sardanes d'autors o de temes balaguerins, que, posteriorment, amb un altre recull de sardanes balaguerines que formaran part del Concert de Reis 2023, passaran a formar part d'un disc compacte.

El veredicte final del jurat i el del públic, així com la identitat dels autors, es donarà a conèixer en acabar l'acte. Cal recordar que, llavors, la sardana que obtingui el primer premi portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.