Mapa - UN TOMB PER DABVANT BALAGUER

On sóc?

[cal activar el GPS al dispositiu]


TancaIniciarem el recorregut en el conjunt monumental de 1 Sant Domènec. Aquest es compon d'església i claustre d'estil gòtic. La resta de dependències les ocupa una residència geriàtrica. Davant la placeta hi ha una bonica creu de terme també d'estil gòtic.

A l'altra banda del carrer, davant el riu s'erigeix l'estàtua del darrer comte de la ciutat: 2 Jaume d'Urgell el "Dissortat".

En la mateixa avinguda que porta el seu nom, uns metres més amunt, hi ha l'antic 3 Molí de l'Esquerrà, que acull el 3 Centre d'Interpretació de l'Or.

Seguirem el recorregut pel 4 Parc de la Transsegre. Hi ha diferents escales i/o accessos al llarg de tot el recorregut entre les avingudes de Pere III i Països Catalans per tal d'accedir a la gran zona verda vora el riu Segre.

Enmig de l'avinguda Pere III, hi ha un edifici modernista anomenat 5 Xalet Gramunt. Aquest l'ocupa la Fundació Margarida de Monferrato. Actualment aquesta fundació organitza activitats de tipus cultural i col·labora amb diferents entitats i associacions balaguerines.

Davant el Pont Nou, a l'inici del 7 Passeig de l'Estació hi ha l'estàtua dedicada a 6 Gaspar de Portolà, explorador i colonitzador de Califòrnia.

Just a la meitat del passeig, a la plaça de la Sardana, hi ha plantada una sequoia californiana, amb una placa, detall de la ciutat de Pacífica (EUA), com a símbol de l'arrelament de les dos comunitats agermanades. A la part esquerra de la plaça ens trobem amb una pastisseria molt peculiar. És la 8 pastisseria del senyor Lluís Muixí, gran mestre pastisser. A l'interior de la seva botiga, oberta en horari comercial, podeu visitar una exposició de grans figures elaborades amb xocolata i sucre.

Al capdamunt del passeig hi trobareu l'estació de trens que realitza el recorregut de Lleida fins a la Pobla de Segur. Aquesta línia és turísticament coneguda com a 9 "Tren dels Llacs".

I per acabar el recorregut agafeu aquest cop el carrer del Sant Crist el qual us conduirà fins al carrer Barcelona on hi ha 10 l'església del Sagrat Cor, una església amb elements modernistes, construïda a mitjans segle XX. Al costat hi ha la casa parroquial.

Tanca