Mapa - UN TOMB PER LES FRANQUESES

On sóc?

[cal activar el GPS al dispositiu]


TancaDavant l'antiga església podeu observar un 1 monument dedicat a Guifré el Pilós, que simbolitza les quatre barres de la senyera. La zona del costat està habilitada com a pàrquing.

L'església, ara en procés de restauració, només es troba oberta el segon diumenge del mes de maig, coincidint amb l'Aplec que s'organitza al 2 Monestir de Santa Maria de les Franqueses.

Al costat dret del temple, hi podeu observar les restes de les parts de què constava el monestir: el celler, el claustre i un conjunt d'estances annexes envoltades d'un mur de protecció.

A la part esquerra del monestir hi ha el 3 passeig de la Poesia. Aquest envolta tot l'entorn de l'antic centre religiós. És una combinació d'arbres, versos i taules per si desitgeu realitzar algun àpat.

Més endavant us trobareu, enmig del passeig, el 4 monument dedicat a la Sardana. Davant mateix hi ha una font de nova construcció.

Just al costat comença el 5 parc de les Franqueses. És la zona de bosc de ribera coneguda popularment com la "bultra". Aquesta massa forestal té més de 80 espècies vegetals. L'arborètum conté més d'una trentena de fitxes informatives de les espècies que hi trobareu.

Si us agrada caminar, el camí de la Primera Marrada uneix el centre de la ciutat amb el bell monestir situat enmig de l'horta balaguerina.

Tanca