Biblioteca Margarida de Montferrat

Llibres de coneixements


Els llibres de coneixements ens ajuden a saber més coses sobre un tema en concret, ampliar informació per a fer treballs, etc. En aquest cas la classificació és diferent i s'estructura en números del 0 al 9 segons marca la CDU (Classificació Decimal Universal) que nosaltres hem adaptat per fer més fàcil la recerca del tema que us interessa. L'esquema d'aquesta classificació és el següent:

0 - OBRES GENERALS: En el 0 hi posem les enciclopèdies i obres que tracten una mica de tot, com devia passar quan les persones van començar a pensar una mica en totes les coses.

1 - FILOSOFIA: En l'1 hi ha els llibres que l'ésser humà ha escrit com ell mateix pensa, estudia, imagina; se'ls anomena llibres de Filosofia.

2 - RELIGIÓ: En el 2 trobareu els llibres sobre les creences religioses: les diferents religions, les pregàries...

3 - CIÈNCIES SOCIALS: En el 3 hi ha els llibres que expliquen com els homes i les dones viuen junts, treballen, s'eduquen, s'organitzen,etc. És a dir, llibres sobre ensenyament, política, dret, costums i folklore, endevinalles, etc.

5 - CIÈNCIES PURES: En el 5 trobareu els llibres de com són i quines lleis tenen els éssers que ens envolten, petits i grans, propers i llunyans, i els fenòmens del món natural. Són els llibres sobre els nombres, els astres, els experiments, els animals i les plantes.

6 - CIÈNCIES EXACTES: En el 6 hi ha els llibres que tracten de com els humans transformen el que coneixen i com utilitzen el que saben per millorar el món. Aquests llibres expliquen per què serveix la biologia o la física... com funcionen les coses, l'electricitat, la salut o la informàtica.

7 - ART, JOCS I ESPORTS: En el 7 posarem els llibres que parlen de la pintura, l'arquitectura o la música i també de les coses que fem per entretenir-nos en les estones de lleure: els treballs manuals o els jocs i els esports.

8 - LLENGUA I LITERATURA: En el 8 trobareu els llibres sobre les llengües, que són els que més han ajudat els éssers humans a viure junts, a comunicar-se i a entendre's, i els llibres en diferents idiomes. També hi trobareu la literatura, la poesia i el teatre.

9 - GEOGRAFIA I HISTÒRIA: I finalment, en el 9, hi ha els llibres que expliquen tot allò que han descobert, pensat i fet els humans, el que ha succeït al llarg dels segles i com tot això ha quedat ara a la Terra. També s'ordenen aquí els llibres que narren la vida d'un personatge. Són els llibres d'Història, Geografia i Biografies.