Biblioteca Margarida de Montferrat

CLUBS DE LECTURA


Club de lectura: llegir el teatre

La Biblioteca s’ha adherit a la iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i posa en marxa un nou club de lectura per a adults: "Llegir el Teatre", un club de lectura sobre teatre vinculat a la programació del Teatre Nacional de Catalunya.

"Llegir el Teatre" és un projecte impulsat pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Servei de Biblioteques (SB) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per impulsar clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya, en què es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC, combinables amb d’altres de les programacions dels teatres locals.

Objectius:

- Millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de recepció, per tal d’estimular un major grau d’exigència artística i d’implicació ciutadana respecte al fet teatral i cultural en general.

- Donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya en el desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat.

Els clubs de lectura de la Biblioteca comencen el mes d’octubre i acaben al juny. La Biblioteca us facilita els exemplars que s’han de llegir, de manera que la participació als clubs és totalment gratuïta. Les trobades són un dia al mes i estan guiades per un coordinador.

Les places són limitades per ordre d’inscripció.

Club de lectura infantil

Durant el mes de setembre s'obren les inscripcions per als diferents clubs de lectura infantils i juvenil de la Biblioteca. Els clubs s'adrecen a infants de 8 fins a 12 anys en 3 categories diferents. Els clubs de lectura infantils de la Biblioteca comencen el mes d'octubre i acaben al maig. La Biblioteca us facilita els exemplars que s'han de llegir, de manera que la participació als clubs és totalment gratuïta. Les trobades són un dissabte al mes i estan guiades per un coordinador.

Què són els clubs de lectura?

Són grups de persones interessades a compartir la lectura i el comentari de la mateixa obra. El club es reuneix en sessions mensuals, d'una durada aproximada d'una hora i mitja. Les sessions s'inicien el mes d'octubre i finalitzen el mes de juny.

A qui van adreçats?

Estan especialment pensats per a persones amb ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant.

Concretament a la Biblioteca Margarida de Montferrat hi ha dos clubs de lectura:

- Club de Lectura de narrativa d'adults

- Club de Lectura de contes per a adults

- Cub de Lectura de Teatre

- Clubs de Lectura Infantils (en diferents categories)

- Club de Lectura Juvenil "Joves de Tinta"

Quins són els objectius?

- Fomentar l'hàbit de la lectura i el diàleg.

- Oferir noves possibilitats per al temps lliure.

- Promoure l'ús de la biblioteca i donar-la a conèixer com a equipament cultural.

- Crear un punt de trobada per a persones interessades en la lectura.

- Donar a conèixer entorns socials i culturals diferents del nostre.

- Proposar una guia bàsica de lectures.

- Afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.

Com hi puc participar?

Si vols ser membre d'algun dels clubs de lectura consulta'n la disponibilitat a la biblioteca
biblioteca@balaguer.cat / 973 443 410


Visites guiades Visites guiades